Så smått igang da….

Da har det såvidt løsna litt uti fjæra igjen 🙂 Godt er det for nå syns jeg det har vært en langtekkelig vinter. Glad i vinter jeg asså, men hvis man skal tenke fiske og aller helst fluefiske så har det vært en langtekkelig vinter. Misforstå meg rett. Vinteren har sin sjarm den også.

Men nå skjer det saker. Har vært ute noen turer allerede og det har blitt noen fisker også.

Etter fredagens storm her på Østfold kysten fikk havisen tatt seg en bolle!

Egentlig godt å bare komme igang. Kjenne på det kalde vannet som for øyeblikket er oppe og snuser på 4 grader. Målt stort sett alt fra 2 til 4 grader de siste turene nå. Det er noe som skjer og da vet vi jo at sjøørreten begynner å vise seg også.

Ett svanepar kom innom for å kanskje lure til seg noe mat

Fisker ofte grundt på denne tiden av året. Her gjelder det å finne hvor fiskene oppholder seg også. Flytter noe rundt siden man stort sett ikke treffer på første forsøk. En teori og en plan kan funke godt en dag og neste dag ikke. Sånn er fisket og særlig i disse dager hvor fisken kan stå konsentrert.

Børsten er en trofast turvenn. Denne har jeg fiska med siden tidlig 90 tallet og leverer til de grader den dag idag

Fisk har det blitt også. Blitt noen mindre sjøørreter, mista en svær drule og fått denne flotte saken på ca 60 cm. Litt tynn men.

Flott fisk som fikk friheten tilbake

Blank og fin var den men litt tynn. Godt å se at de holder stand på tross av hard vinter.

Jeg tror naturen har godt av å gå litt i dravle. Naturen går i syklus og det er viktlig å holde på den balansen. I år tror jeg fisket kan bli riktig så bra også siden vi vil nok oppleve en “bratt” bettkurve nå i mars. Bare å glede seg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *