Seigt sjøørretfiske om dagen

Idag tidlig var jeg på plass på Asmaløy på Hvaler ved 5 tiden. Jeg hadde klokketroa på godt fiske. Jeg liker helst å fiske sjøørret litt ut i sesongen. Da har liksom fisket satt seg, fisken har blitt feitere og det er mer fart i den. Man får sjelden mange fangster som tidlig på våren, men det er bare greit. Jeg tar heller en blank fisk på 2 kg enn 20 på 4 hekto for å si det sånn.

Klokketrua ja, jeg hadde faktisk det. Ute ved Brattestø på Asmaløy pleier det å være godt fiske i mai. Idag var det høyvann ved halv syv tiden og det var litt vind fra sør vest som sørget for en rifla overflate. Dette er jo også en stor fordel siden fisken da går tettere på land.Forholda var topp idag. Her fra en liten lure vik på AsmaløySteinmoloer som dette er matfat for mons, en sikker sjøørret plass

Men det skulle vise seg at noe stramming i lina satt langt inne. Jeg tror jeg holdt på å kaste på meg betennelse, for idag måtte jeg virkelig kjøre på med den sterkeste luten for å få fisk. Ikke så jeg fisk ei heller var det noe som fulgte. Kjedelig når det er sånn. Etter et par timer med ni-kasting fikk jeg imidlertid en på kroken.Men når jeg fisker på disse plassene så er det de over 1,5 – 2 kg jeg er på jakt etter. Og tro meg; de er der! Men det var deilig å få hull på byllen uansett. Er rart det med den første fisken.

Mer ble det ikke akkuratt der, så jeg bestemte meg for å flytte meg til lykta med utløpet av Asmaløysund. Her har man utsikt over Akerøya og der strømmer det en del fra flo til fjære. Jeg måtte faktisk mende fluelina ved en del anledninger der. Her hadde jeg en grym sjøørret etter flua, men det var fortsatt like dødt der også.Ble en “liten tass” på 7-8 hg der også.Litt overraska over at det ikke var litt mer liv idag, men det er ikke alt en kan forklare tross topp forhold 🙂 Snart er det Mörrum kronlaks fiske så da skal jeg ta ny pers på sjøørret tenkte jeg 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *