Selektiv sjøørret

Registerer at flere, og meg selv inkludert, har hatt vanskelig sjøørret fiske de siste dagene. Fisk er det nok av, men de er ofte selektive og kan være vanskelige å overliste nå om dagen. Minner om skikkelig feit mai ørret som har spist seg opp og har en helt annen mat tilgang enn helt tidlig på året. Ofte er det nok slik at man må treffe på fluevalget i slike situasjoner.


1904152
Pål-Espen jakter havets sølv

Idag ble jeg bedt med av “lommekjent mannen” Pål-Espen til Sverige igjen. Vi dro innom noen av hans favoritter og det tok ikke lang tid før vi var i kontakt med fisk.


190415t1
Turfølget; Pål-Espen Thorvik, meg og Andreas Houmsmoen

Sist jeg var ute så jeg glassål i vannet, og gjorde noen research på dette. I tillegg fikk jeg se noen glassål imitasjoner fra streamer boka til Barry Ord Clarke og da var veien til bindestikka kort. Bandt 3 glassål imitasjoner og det skulle vise seg å være lurt. Sjøørreten tok denne vannvittig kontant innimellom.


190415m1
Denne sjøørreten og flere falt for glassål imitasjon i kveld

På de siste turene jeg har vært på så har jeg som sagt funnet fisk. Den har som regel vaka, men ikke vært interessert i fluene overhode. Frustrerende til tider, og når man treffer slik som idag så får en noen svar på hvorfor det er slik. Glassål idag, kanskje noe annet i morgen. Men rett flue er viktigere og viktigere jo lenger ut på våren/forsommeren man kommer.


190415t2
Pål-Espen har akkuratt mista en sjøørret men like blid 🙂

Selv om det er moro å jakte sølv når den er på hugget måtte vi også kose oss med pølser. Dette smaker jo bra ute i det fri. Selv fikk jeg bare tid til en pølse siden det vaka rett ved siden av der vi stod. Presset ble for stort, så da fikk jeg heller vente litt med maten 😉


1904153
Middag i det fri smaker bra

Vi besøkte flere slike bukter. Legg merke til det mørke tangbeltet på kastehold. Det er gjerne her sjøørreten trekker inn utover kvelden. Giftige plasser.


1904151
Giftig liten vik


190415v1


190415v2

Etter flere “tørketurer” kan vi jo si at det løsna litt idag. Vi endte opp med 15 fisker på 3 mann men ingen store fisker. Uansett en fin tur med hyggelig turfølge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *