Sesongavslutning i Vorgod Å

Olaf Solberg er for tiden i Danmark og avslutter sin laksesesong med stil. Å få blank og lusa laks så sent som 30 september forteller at laksen vandrer opp elva sent, også etter at vi har lagt laksestanga på hylla.

Olaf forteller selv;


Da avslutter jeg sesongen med god stil i den “smukke Vorgod å”. Det var her jeg startet min laksefiskekarriere for godt ti år siden. I dag startet jeg dagen med å fange en sjøørret på ca. to kilo. Det var herlig, for nå skulle det presteres etter at svigerfar fanget en flott Vorgod å laks i går. Jeg skulle helst ha satt den ut igjen, men da den blødde fra gjellene valgte jeg å ta den med hjem til grillen. Men.. dagen var jo akkurat startet, så vi skulle fiske mer. Dette resulterer så i at jeg mister en smålaks, for så å fange en frisk laks på 85 cm. Dette er en merket hunlaks, som ble satt tilbake, og svømte fint ned i strømmen igjen. Etter en kopp kaffe og litt fiskesnakk var det på tide å gnu på videre. Etter et kvarters fiske var det napp igjen, denne gangen en flott sjøørret, som ble avbildet og satt fri. For en dag, og for en avslutning. Nå kan vinteren bare komme, med gode minner friskt i minne!!!


0110131


0110132


0110133

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *