Siste timen på kysten

Nå om dagen syns jeg nesten det er for varmt å fiske. Morra – og kveldsfisket lokker mest og det er da tingene skjer også. Er egentlig i brunørret modus om dagen og det er faktisk det samme der. Ikke noe særlig fart i klekkingene på høylys dag, så her legger jeg også turene til ettermiddag/kveld.Har også vakt på jobben denne pinsa, så jeg må holde meg rundt “dørene” og iallfall ha dekning på telefon. Brunørretfisket er ofte langt til skogs og da er det så som så med dekning. Derfor ble det en sen kyst tur til Svartskjær i Årefjorden igår. Pleier å være en fin mai-plass der sjøørreten ofte trekker inn på kvelden. Som de andre turene jeg har hatt så var også horngjelen aktiv denne dagen, men ikke plagsom.Satt meg ned på en plaststol som stod i fjæra og kikka litt. Så etter rare brytninger og vak i de lette bølgene. Makrellterna var opptatt med å jage kveldsmat.Sola var på vei ned, samt det kom noen slukfiskere som kun var noen minutter.Mørket falt på og jeg søkte systematisk av et par bukter. Var endel lugg, noe jeg satt på horndjeld-kontoen… Men et lugg var ikke til å ta feil av, en sjøørret på 6-700g 🙂Ble en mindre sjøørret til før jeg vendte nesa hjemover. En fin tur på et par timer i en ellers kokvarm hverdag 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *