Sjøørretfisket igang

I år vil jeg si at vi har en mer normal vår enn de vi har sett de siste to sesongene. I år har vi hatt en stabil kald periode frem til litt ut i mars, og da har varmet kommet for fullt. Dermed, mener jeg, at sjøørretfisket blir mer forutsigbart også. Har fulgt en del med på sjøtemperaturen og det har ikke skjedd stort får temperaturen har bikka 4-5 grader. Nå er det mer fart i sjøørreten, men det har ikke løsna helt enda.Ble en sjøørret på meg idag

Kurt, Henrik, Mira og jeg var en tur ute på Karlsøya idag. Jeg var litt kjepphøy før turen og egla på meg Kurt der jeg fortalte han at det var 3-0 mellom oss (hadde fått 3 sjøørret i 2012). “Slapp av, snart er det 3-3”, sa han idet han gjorde klar fluestanga på parkeringsplassen. Er jo så typisk også da. Gikk ikke mange minuttene i den først vika før kroppen halet i land nettopp 3 sjøørret. Jeg hadde ikke så mye som et lugg engang. Litt typisk når en er litt kjepphøy i forkant. Vi kjenner jo den. Er nok fortjent 🙂Kurt klar for å gruse meg idag, noe han klarte….. 🙂

Jeg støvsugde plassen med mitt farligste flue-våpen; en grå børste som er utrolig effektiv. Etter bortimot 100 kast satt jeg på en Mickey Finn og da smalt det på en sjøørret på 700g på det første kastet. Tilfeldig? Neppe. Fluevalg har noenganger litt å si. Detaljer.Pølser på bålet hører med

Så etter det ble det vel bare pølse på bålet og masse prating. Hører jo med det også. Jeg kom ut av det med “æren” i behold. 4-3 🙂

Vi gnur på videre!

Comments

 1. He he, skal du dit idag? Er det ikke bare kålhuer der?

  Skal ikke fiske idag desverre…… Men det blir nok en tur senere i uka. Fått mange i år du?

 2. tenkte jeg skulle prøve meg der, har fått litt men en god del slips.
  var på dusa i helga tokk 4 fisk største på 1kg

 3. Det er bra! Det hjelper nå. Så en markant endring nå etter at sjøtempen bikka 5 grader. Har vært en del ute før dette også og da har det vært temmelig dødt. Blir bra fremover nå. Snart Bornholm og greier. Har du vært der før? Har en del plasser du burde besøke.

 4. fikk 3 fisk i går, alle på mellom 500g til 750g.
  nå er det det bare 7 dager igjen til bornholm 😀
  gleder meg som bare det, prøver å holde forventningene litt nede.
  har ikke vært der før så tar gjerne imot tips 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *