Sjeldent sjøørret treff i kveld

Børstemarksverming er noe jeg svært sjeldent kommer over. Med hånda på hjertet så kan jeg si at det har kun inntruffet to ganger før på de 26 åra jeg har fiska sjøørret. Da snakker jeg om børstemarksverming og ikke sporadiske tilfeller. Idag skulle den tredje svermingen komme og dette var kvelden der fiskene til tider florerte.

Jeg starta i en lurevik med litt småtregt fiske. Måtte virkelig gnu for å finne fisk – som vanlig. Ikke lett når ting er “off”, men det gjelder å ikke gi opp og stadig være på utkikk etter nye muligheter. Ofte kan det være lurt å flytte seg da. Hadde tenkt til å gi meg før jeg skulle ta noen kast i en skummel liten vik. Der var det BUTIKK! Tror nesten det var langåpent også jeg 😉 Første kastet smalt det på en pen fisk som hadde munnen full av børstemark.


21031603
Munnen full av børstemark

Jeg fikk da mistanker om flere fisker og dette skulle jeg få rett i. Få kast etterpå hadde jeg netta ytterligere 6 pene fisker.


21031611
Det ble bra med flex i stanga idag


21031604
Et par av fiskene var av de vakre slaget også

Mens jeg kjørte fisk, så vaka det en ny. Fikk se feite sjøørret rygger helt inne i tanga og det var bare å servere flua og trekke, så smalt de på.


210316n1
Børsten leverte varene idag, selv om jeg tror fluevalget hadde lite å si


21031610
Catch & Release

Plutselig var det stopp. Fullstendig stopp. Tok en kaffe og en telefon for å prate litt om den absurde opplevelsen. Etter pausa løya vinden noe og jeg satt og speida litt etter vak. Å joda, så var det igang igjen. Små sipp vak viste seg å ikke være småfisk for å si det sånn 🙂


21031607
Flere av fiskene har spist seg brukbart opp

Hadde noen fine og kraftige utras også. Deilig å kjenne på disse kreftene. Blir liksom aldri lei dette.


21031612


21031609

Hadde besøk av et par svaner også. De var også tydelig opptatt av å spise. Men det var nok noe annet enn børstemark de var ute etter 🙂


21031601

Det jeg opplevde i kveld har ikke rukket å synke inn ennå. Tar tid å fordøye slike inntrykk!


21031606

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *