Sjøfugljakt – med bismak

Igjen var det tid for den tradisjonelle sjøfugljakta på en øy i Singlefjorden. Dette var turen hvor mye ikke gikk på skinner. Etter trøblete start med vann i bensintanken og en time med feltskruing var vi på vannet og på vei ut.


0510145
Endelig på vei utover fjorden med båten fullasta av utstyr til sjøfugljakt

Rigga oss med lokkefugl og satt opp lavoen for å unngå det i mørket. Vi jakter jo frem til det blir svart, så greit å komme til oppsatt lavo da.


0510141
Lokkefuglen er på plass så nå er det bare å vente til fugletrekket utover kvelden

Rigga og klar


0510144
Kamuflasje er viktig. Disse fuglene ser deg på lang avstand

Sitter ofte med hagle i hånda og salongrifle i backup i tilfelle skadeskyting. Disse fuglene er hardskutte og det hender desverre at noen blir skadeskutt. Da er det greit å knerte de med et salongskudd. Fungerer utmerket!


0510143
Riggen klar. Hagle og salongrifle

Første kvelden ble så som så. Vi fikk vel 6 ærfugl i sekken. Renskjærte brystfileter og tilberedte dette i lavoen sammen med båtpoteter, chalottløk og kantareller. Ærfuglkjøtt er ikke favoritten, men det smakte helt greit – som nesten alt annet i naturen 🙂


0510147
Lavokos; bål og matlaging (og masse juging)

På morran sånn i 6 tiden flekka jeg over og henta Henrik på fastland. Han ble med på morrajakta og var klar. Trekket på morran ble sånn passe dårlig. Vi fikk bare 2 skarv i sekken disse timene.

Hadde blitt lavvann også


0510146
Det var høyvann da vi kom og lavvann da vi skulle ut


0510142
Henrik med skarv i sekken

Alt i alt var dette en forfriskende tur ute i det fri med masse kaffe, god mat og bra jaktdag den først kvelden 🙂 Men på vei hjem starta problemene. Motoren krangla og ville ikke gå ordentlig. Det ble noen trøblete timer med feltskruing med letherman (ikke å anbefale).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *