Sjøfugljakt

Igår dro vi på den tradisjonsrike sjøfugljakt turen vår igjen. Lessa båten propp full av utstyr og med den sjøen som var igår gjorde sitt til at det ble en fuktig opplevelse. Vi skulle krysse fjorden og med sterk vind fra sørvest så skuffa vannet over båten hver gang vi traff en bølge. Var som å få en bøtte vann på seg annenhvert sekund 🙂


021015n3
Båten var smekkfull av utstyr og tungt skyts

Fremme ved øya fikk vi lessa over hele flyttelasset og satt lokkefugl. Viktig å få disse ut først og la plassen få ro.


0210156
Liten oppblåsbar havkajakk gjør seg under sjøfugljakt. Lett og rask å sjøsette


0210151
Både ærfugl og skarv lokkes inn

Gjennomvåte etter den fuktige turen over fjorden satt vi der og venta på fugl. Dessverre for oss så var det stadig noen som sjekka og dro opp hummerteiner rett på utsiden av oss, så det ble aldri noe skikkelig trøkk på jaktinga. Men noen trakk forbi eller landa, så vi fikk testa skyteegenskapene våre. Godt å få bekrefta at skudda satt der de skulle.


0210153
Nevøen min, Jørgen, har blitt en bra jeger selv om han bare er 16 år

Dårlig trøkk, men noen fugler måtte bite i gresset.


021015n4

Mørkt ble det og da var veien til lavoen kort. Vi fyra bål i rundbrenneren, kokte kaffe og spiste pølser. Godt å skravle litt med likesinnede 🙂


021015n2
Rundbreneren er en trofast venn på lavoturene. Å sprengfyre med denne gir god tørk når alt er vått

Etter en god natt var vi oppe kl. 0600 og stekte egg og bacon, samt en kopp kaffe. Lokkefuglen ble retta på siden vinden hadde snudd og vi var klare for en ny morgen.


0210157
Gjeeeeesp, hvor er fuglen?

For første gang på mange mange år har jeg opplevd å ikke løsne skudd på en morraøkt. Man får som regel noen sjanser, men idag var det NADA. Ikke vet jeg hva som gikk galt, men sånn kan det gå. Liker å skylde på hummer folka denne gangen også, men det er nok ikke bare de.


0210154

Morgenjakt er spennende, men denne gangen ble vi litt skuffa.


0210155

Uansett hadde vi en fin tur. Vi fikk lufta oss og på vei hjem dro jeg over en skummel plass med fluestanga (for den var jo med) og der fikk jeg nappa opp en sjøørret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *