Sjøørret på tørrflue

“Ta med deg tørrfluestanga og flyteline når vi skal på tur i morgen, Olaf. Det er meldt fine forhold for tørrfluefiske”

Sist gang jeg var over grensa så fikk jeg noen flotte fisker på chernobyl ant og streaking caddis. Været var på vår side igår, sol og ikke så mye vind. Olaf og jeg hadde planlagt en heldags på svenskekysten etter sjøørret igår. Vi starta litt utpå formiddagen og kjørte sammen nedover. Dro innom et par plasser først og her var det bare å sette sammen tørrflueriggen med en gang. På vannet lå det flere flyvemaur allerede og sjøørreten vaka iherdig på disse!

Første sjøørret på ca 700g tok en liten og svart chernobyl ant

Vi plukka flere flotte fisker allerede ved den første vika. Utrolig artig og morsomt fiske dette. Det å overføre kunnskap fra elv og stillevann (brunørret) til sjøen lar seg jo fint kombinere, bare sjøørreten er i modus da. Med flyvemaur og stankelbein på vannet så hadde sjøørreten skrudd på radaren for disse 🙂

Olaf med nok en sjøørret
En flott sjøørret på 1,2 som lot seg friste av en liten chernobyl ant

Sjøørreten sirkla rundt i vika vi fiska. Taktikken var egentlig å bare la flua ligge med noen små bevegelser i form av striping innimellom. Brått klaska de til noe helt voldsomt. Skikkelig morsomt dette!

Olaf med en nydelig sjøørret dame som tok en vanlig streamer (børsten)

Vi måtte jo fiske litt tradisjonelt også. Er nok hakket mer effektivt som regel også, men du verden så spennende det var igår. De jaga rundt og var virkelig på hugget etter det som lå på overflaten. Det var litt “av og på” til tider selvsagt og da ble det å fiske mer tradisjonelt. Fisk var det i bøtter og spann, så det ble noen fine altså.

Denne var dagens største for min del.
De gikk grunt og lot seg ikke be to ganger

Dette er definitivt noe som skal gjentas. Dvs det er aldri enkelt å være 100% forberedt på hva man møter hver gang, men det å ta med tørrfluestanga og en boks med ymse tørrfluer tilgjengelig kan være lurt. Kan være lett å gå i samme sporet tur etter tur sånn sett….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *