Sjøørret punktum

Denne lang weekenden har familien og jeg vært en tur på Nes Camping med bobilen vår. I utgangspunktet bare en kosetur med familien i fokus, men stanga måtte jo med denne gangen også 😀 Mai måned kan være kilen ang sjøørret, men jammen kan man få fine fisker også. Etter dagens lek og mat så fikk jeg tid til å svinge fluestanga et par timer.

Bobilen er en veldig fin investering som vi er glad i alle sammen 🙂

Det var lyn og torden på vei og erfaringsmessig kan fisket være bra da. Den ene tvillingen ville være med også så vi labba i vei på yttersiden av Jeløya. Vi tok noen kast på noen strømsatte odder der og fikk en liten sjøørret med en gang. Marcus fikk sveive opp og jeg var håvmester. Moro 🙂

Marcus med dagens første

Så kom tordneværet stadig nærmere. Det lyna og buldra rett over fjorden. Da ville Marcus hjem igjen til tross for at vi bare hadde vært der i ca 20 minutter. Jeg leia han hjem til bobilen igjen og dro selv tilbake. Starta der vi slapp og fiska meg pent og pyntelig sørover. Ikke borti fisk. Etterhvert ble jeg så fascinert av lynnedslaga på Vestfold siden at jeg bare ble sittende å se. Fantastisk å se det massive været som herja på andre siden! Sjekka litt nettsider på mobilen og brått vaka det en sjøørret rett foran meg. Da var saken enkel og etter et par minutter lå det en i håven.

På Vestfold siden var det et massivt vær. Flott å se på!

Idet jeg fikk ut flua av munnen vaka det en ny fisk. Et bittelite vak på ca 15m hold. Liker å sette tilbake fiskene jeg får på en ordentlig måte, så jeg lot den forrige bare stå i håven for å komme seg. Joda, det stramma til igjen! Denne gangen en knallblank mai-ørret på 1,7 kg. Ble litt overaska der for å si det sånn.

Før jeg visste ordet av det så lå det 2 blanke og feite sjøørreter i håven

En nydelig fisk! I år har jeg satt ut samtlige sjøørreter jeg har fått og det lå litt i bakhodet å ta en dersom størrelsen var innafor. Som regel tar jeg bare fisk rundt 1,2 – 1,5 kg som matfisk. De mindre og ikke minst de helt store får slippe. Matfisker i denne klassen er, etter mitt syn, helt perfekte til middag. Denne jeg fikk var i største laget, men men.. Den blir nok spist opp.

Årets første matfisk

Dette var i tillegg sjøørret nr 12 over 1,6 kg også, noe jeg selvsagt er veldig godt fornøyd med. Blitt bra med litt større fisk i år sammenlignet med alle andre år. Fornøyd med det!

Nydelig blank sak

Forrige tur (dagen før) var jeg også borti et par horngjell og denne fisken setter ofte punktum for mitt sjøørretfiske før sommeren. Da bikker vanntempen en grense for meg som gjør at det er mye mer interessant fiske andre plasser. Da blir det som regel noen uker med skogsfiske på stillevann etter brunørret før det braker løs på laks litt ut i juni. Tingene våkner til liv (og er igang i skrivende stund) så det gledes her også! Sjøørretfisket tas opp igjen litt ut i september tenker jeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *