Sjøørreten har kommet!

Jeg syns jeg hører de. Hyttefolka som lar jungeltelegrafen gå om at sjøørreten har kommet 🙂 Ikke ett vondt ord om en hytteeier og deres forhold til sjøørretfiske. Vi som bruker kysten mye og er ute hele året vet at det er sannhet med modifikasjoner. Det er jo ofte slik at når kysten våkner til liv, ja det er da man merker at sjøørreten er aktiv og lettere å få. Vel undt er det også, for sjøørretfiske er morsomt.

Tom Gustavsen på jakt etter sjøørret

Børstemark, tanglopper, stingsild og reker er jo ofte en pekepinn på at naturen våkner. Slike “indikatorer” bruker jeg litt tid på å se etter. Der det er mat der er det fisk som regel. Det er det som er så fint med våren. Alt våkner!

Børstemark er en fin indikator på at det kan være fisk i området

Hittil i år har det blitt mange turer. Jeg fisker jo omtrent fra dag en på det nye året og gjennom hele vinteren og våren før jeg ofte bytter ut kyst med stillevann i skogen sånn litt ut i mai måned.

En sjøørret med levende bøstemark i munnen vitner om sverming

Alt går i faser og det er årelange erfaringer som har gjort at det har blitt sånn. Mye bra fiske ved både kyst og stillevann i skogen.

I slutten av forrige uke hadde jeg besøk av min svenske kompis, Tom Gustavsen, som jo er rammet at fiskefeber han også. Siden han bor i Uddevalla så er jo fisket stengt frem til 1 april. Han kom forbi og vi hadde en hyggelig tur sammen rundt Larkollen.

Tom med årets første

Kysten nytes til det fulle om dagen. Det er så deilig å følge variasjoner i temperatur og forhold ellers og prøve å tilpasse fisket så godt man kan for å fange de. Det er mye teorier i hodet som surrer og flere av de feiler også. Men av og til lykkes man. Det er slik fisket skal være, syns jeg.

En flott sjøørret jeg fikk igår

Fisker mye med klasse 4, flyteline og lange fortommer om dagen. Er en veldig spennende måte å fiske på syns jeg. Gi fisken tid sammen med flua, noe som kan gi et visuelt og spennende fiske.

En svane nekter å forlate plassen. Svana var der før meg så den måtte vinne den kampen. Fisken bryr seg ikke forresten.

Ser det har blitt mye mer aktivitet på vakfronten om dagen også. I slike settinger setter jeg ofte på en liten chernobyl ant i enden av fortommen. Selv om det ennå er både 3 og 4 grader i vannet, så vakes det. Vaker det så tar de også disse. Nydelig å stramme til da 🙂

En liten chernobyl ant med litt triggerfarger fungerer bra.
Flott fisk

Det nytes til det fulle om dagen og det er bare å komme seg ut nå. I følge hyttefolka så har sjøørreten kommet og det kan jeg også skrive under på!

Comments

  1. Fin historie, flott å se, takk for det.:) Kysten er for alle, men håper du ikke ser fiske med garn.:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *