Skår i laksegleden

Idag tidlig dro jeg endelig på en laks i Ågårdselva! Fisken tok hardt og brutalt på den såkalte plassen “rullestenene”. Jeg hadde fisket nøysommelig fra øverstre strekk og nedover før den smalt på. Fisken var forholdsvis snill og lå på land etter ca 6 minutter. Men laksegleden ble kortvarig siden det den 15 juli ble innført fredning av vill hunnfisk i elva. Dette tenkte ikke jeg på i kampens hete, så fisken har blitt innlevert til fiskeoppsynet og blir ikke notert som gyldig fisk på børsen. Laksen veide 5,4 kg.


DSC_0001
Fin mellomlaks på 5,4 kg

Gleden var som sagt kortvarig da jeg ble minnet på regelen da jeg kom ned til hyttebrekket. Der stod det nemlig en plakat om dette. Hadde jeg fått den i går så hadde det ikke vært noe problem. Men, sånn er det og jeg er villig til å ta konsekvensene for dette 🙁


DSC_0008
En uvitende og glad laksefisker i morgentimene idag

Jeg er jo en “Catch & Release” kæll, så hadde jeg husket på datoen så hadde jeg selvfølgelig sluppet den ut. Skal ikke gjenta seg!


DSC_0009

Snurra jo som vanlig sammen film av greia jeg også, noe jeg syns er moro å holde på med i ettertid. Den kommer så fort jeg har lagt barna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *