Skjorte og slips

Frem til nå har jeg hatt på meg kun skjorte – uten slips. Det vil si det med slipset er kun et uttrykk for tynne sjøørreter. De er jo ofte tynne etter en lang sesong. Så, frem til nå har jeg kun kjørt skjorte uten slips – dvs jeg har ikke fått så mye for å si det sånn. Men, etter helgas overnattingstur i Sverige kom jeg hjem med skjorte og slips. Ta med dressen også du :-)Her var det 17 mai, julaften og bursdag på en gang :-)Jostein, Ole Jørgen og jeg dro på Svensketur denne helga. Vi overnatta i lavvo fra lørdag til søndag. Da vi kom frem på lørdag morgen var det allerede 4 fiskere på plass. Nedtur 🙁 Ikke moro og like spennende å fiske når plassen allerede er “pløyd”. Etter en times tid gjorde jeg meg klar med utstyret og rusla et stykke unna lenger ut i fjorden. Jeg hadde noen godplasser som fiska godt i fjor som ville prøves. De andre ble igjen i leiren og menga seg med de som allerede var der.

dsc_0646.jpgOle Jørgen i aksjon
Da jeg kom fram så jeg en mengde tanglopper som svømte rundt i overflata. Jeg stod og studerte de litt før jeg ble avbrutt av et vak innen kastehold 🙂 Før jeg hadde lagt ut fluelina hadde fisken(e) vaka hele tre ganger. Første kastet var ikke gammelt før det flekka til i den andre enden. Fin fisk 🙂
p4100125.jpgEn av de mange sjøørretene jeg tok i helga
Fikk tre sjøørreter på de tre første kasta! Bare på dette lille området fikk jeg hele 19 sjøørreter før jeg hadde rukket å blunke. Alle på den samme flua, som nesten bare bestod av kroken og litt kroppsmateriale etter å ha blitt tygd utallige ganger.Jeg flytta meg så til en liten vik og der var det like “ekstremt” 🙂 Etter bare tre timers fiske hadde jeg hatt 32 sjøørreter i hoven! Her snakker vi rekord.
p4100126.jpgEn pen sjøørret på 1,2 kg – som ble kveldsmat
Etter denne oppturen dro jeg så tilbake til leiren. Sov en time i gresset og runda av kvelden med en sjøørret på 1,3 kg. Det var på langtnær så godt fiske der.Når man er på slike turer så må jo bare sjøørret tilberedes på bålet. Man trenger bare litt sitronpepper og alufolie, samt et bål da 🙂
dsc_0625.jpgSnadder
Vi fiska litt til ut i skumringa og fant så lavvoen etterhvert. Her diska jeg opp med mer mat. På menyen stod brødskive med villsvinkjøttkaker (fra villsvinet jeg skjøt i januar). Gutta så litt skeptiske ut, men etter at den føste var fortært så spurte de etter mer 🙂
p4100134.jpgJostein på plass i lavvoenp4100132.jpgVillsvinkjøttkaker er også snadder
Nattan var kjølig, men med varme soveposer og luer gikk det greit. Hadde gjort klar ved brenneren på kvelden i forkant slik at det var bare å tenne på når vi våknet.
p4110136.jpgÅ fyre på morgenen er deilig når en skal stå opp
Vi var oppe kl. 0600 og hoppa i vadebuksene. Det er denne timen som er skummel. Da står sjøørreten veldig grundt og er klare for å spise litt.Her gikk det også unna for min del. Stoppa ikke før jeg hadde fått 15 sjøørreter. Deilig å se sjøørretene sette fart på grunna etter flua. Å sette fart på flua er trikset. De bare akselererer når flua går fort. Å legge stanga under armen og trekke med begge henda var oppskriften. Idet fisken er helt inntil flua er det bare å stoppe opp et halvt sekund, så er balubaet igang :-)Så resultatet etter helgas svensketur ble hele 70 sjøørreter på gruppa, der jeg tok 48 av dem. Dette har jeg ikke vært i nærheten av ved noen av de tidligere turene.Her var det 17 mai, julaften og bursdag på en gang 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *