Småpen sjøørret på lett utstyr

Det skal nesten ikke gå an! Dette er en historie jeg sent kommer til å glemme tror jeg. Stod utvada til låra og fiska med en klasse 4, flyt, 2,5 x stanglengde fortom og en liten børste. Hadde sett virvel av fisk uti krusningene og på det ene kastet måka det på noe voldsomme greier. Spissen røk(!) i tilslaget og jeg ble litt lettere irritert av det. Kjente at det var snakk om stor fisk også. Fikk litt laksevibber der og da.

Mens jeg sto der og akuratt hadde satt på en ny flue så vaka det enda en stor fisk på kastehold. Fortommen var akuratt strekt og testa, så denne ville nok holde. La ut et langt kast mot vaket og idet jeg avslutta kastet så gikk STANGTUPPEN med i retning vaket 🙂 Er det mulig? Jeg har aldri snakka med en sjøørret før, men da sa jeg høyt og bestemt til den : “Nå tar du ikke asså!” Måtte legge fra meg stanga med snella på bunn og ta tak i fluelina med henda. Dro innover til jeg fikk tak i stangtuppen og idet jeg fikk tak i den så fikk jeg se en massiv skikkelse som var på vei til å gape over flua. Med bare en stangtupp på ca 60 cm fikk jeg gitt ett lite tilslag og samtidig parra den nest øverste delen med tuppen. Fisken var for lengst 20-25 meter ute i bølgene mens jeg kåla med dette 😀 For ett sirkus!

Det var noen meget nervepirrende minutter som fulgte etter dette og kampen var ikke akuratt mild. Fisken gikk i været flere ganger. Ned i tanga og det endte med at den hang en stor tangklyse på fluelina mens fisken var bajas! Var veldig usikker på krokfestet også der og da, men det viste seg at det holdt. Fikk fisken i håven etterhvert. FOR en fisk asså. Her snakker vi flassefisk av en overspringer på 3,5 kg fordelt på “bare” 65 cm. Seiler lett opp på topp 3 av hva jeg har fått av sjøørret denne.

Bare se her:

Litt posering før den gikk tilbake til sitt rette element
3,5 kg fordelt på 65 cm

Kanskje en av de flotteste sjøørretene jeg har fått i saltvann dette. Rett og slett moro, og med den forhistorien da! 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *