Snart Kola

Om få dager setter jeg meg igjen på flyet til Kirkenes, tar bussen til Murmansk, overnatter på hotell i “gråbyen”, for så å kjøre noen mil til før man endelig kommer til helikopterplassen. I år har jeg nemlig “utsatt” Kolaturen noen uker grunnet familieforøkelse. Gutta jeg egentlig skulle dratt sammen med var oppe i uke 29 og hadde “rekordfiske” med 100 brunørret over kiloen på 6 dager.

dsc_0340.JPG
Ikke nok med at Kolahalvøya kanskje kan by på verdens beste brunørretfiske, men jeg skal til en av de beste plassene også. Vi begynner å fiske i Dream Pool i Kharlovka der filmen Ørreteldorado er spilt inn. Og jeg skal nettopp dra sammen med mannen bak denne filmen, Svein Rødbergshagen.
p7160071.JPGTørrfluefanget brunørret på 2,5 kg fra i fjor!
Etter tre dager i Dream Pool så blir vi fløyet over til Second Knee i Litza. Har ikke fiska der før så dette blir spennende. Snakka litt med Svein Rødbergshagen om denne plassen og han kunne fortelle at her hadde han sett sin største Kola ørret noen sinne!
dsc_0440.JPGDet russiske forsvaret flyr oss ut på tundraen
Her er rapporter fra de som allerede har vært på Kola i sommer. De som var oppe i uke 28 fikk hele 232 brunørret over kiloen!Kommer selvfølgelig med utfyllede rapport etter denne turen. Turen finner sted fra 15-23 august 🙂

Comments

  1. Lykke til! Håper du får et skikkelig beist! Når du kommer hjem er det på tide med en ny versus.Hva med gjeddeversus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *