Snart slutt i Sverige

Nå synger sjøørretfisket i Sverige på det siste verset. Fisket er slutt for i år i slutten av denne måneden, derfor tok vi med oss lavvoen, pongtongbåter, fluestenger og masse mat ut på Tjurholmen igår. Vi skulle nemlig fiske rundt ved skjæra sør for Løkholmen. Martin har fortalt om kanonfiske her tidligere år, men det har liksom ikke blitt noe greie på før. Derfor dro vi ut denne halga. Martin og Elias stilte med båt, mens jeg og Ole Jørgen hadde med hver vår pongtongbåt. Martin slepte båtene ut til teltplassen.


dscf0225.jpg
På vei ut til Tjurholmen

Etter å ha slengt opp lavvoen og spist litt dro jeg og Ole Jørgen ut for å fiske. Det ble heller dålig med storfisk, men noen små slips fikk vi. Tror jeg fikk 3 og han 2. Martin dro på seg våtdrakta for å ta opp noen blåskjell som han skulle dampe senere på kvelden (forøvrig mat som forbinder med krabbefiske… :o)


p9210011.jpg
Martin og Elias i båten – på jakt etter sjøørret

p9210012.jpg
Ole Jørgen i kjent stil

Mer ble det ikke den kvelden og da var det bare å innta lavvoen og spise mer mat og hoppe i soveposen.


dscf0230.jpg
Se så søte – far og sønn

På morgenen etter dro jeg på meg vaderene (uten å spise frokost). Gikk så til en liten vik nord på Tjurholmen og her var det bananasfiske med stor B!!! Det var så vannvittig mye sjøørret her at jeg nesten ikke trodde mine egne øyne. Det eneste var at jeg ikke fikk opp mer enn en ørret :o( De fulgte etter, nøp i flua og noen sleit. De stod veldig grundt så en kunne faktisk se de følge etter flua.


p9210008.jpg
Nok et “slips”

På vei hjem idag fiska vi oss innover mot brygga, og da fikk jeg virkelig bevist Martin´s påstand om mye fisk. “Kuleramma” for min del stoppa ikke før tallet nådde 24. Mye fisk men ikke store. Største på kiloen tror jeg.Snart slutt i Sverige….

Comments

  1. He he! Alle 24 jeg fikk svømmer rundt i skjærgården ennå :o) Dvs alle var under 45 cm (som er minstemål i Sverige). Dessuten var fler av de brune også. Greit å la de få gyte istedebfor at de havner i gryta…..Rema 1000 selger fisk :o)

  2. He he! Aner jeg en liten “hockey-undertone” her? Rød båt er bra det. Syns bra på sjøen vettu! Hadde den vært blå så hadde jeg jo gått i ett med vannet. Gjelder å skille seg ut, slik som stjernen gjør – i bunn av tabellen ;o)

  3. Fluer er så mangt. Selv bruker jeg kun tre – fire forskjellige mønstre når det er fra 5 – 14 grader i vannet. Er det under 5 eller over 14 så går jeg over på mer attraktor fluer. Dvs fluer som trigger fisken. Grunnen til dette er at fisken blir mer treg i for kaldt – eller for varmt vann. Man må provosere til hugg.Så de store gule fluene dine fungerer sikkert utover når temperaturen i vannet synker…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *