Sølvpudding på 2´er stanga

Idag dro Knut og jeg ned til et lite luresund på svenskekysten for å fiske sjøørret. Her hadde jeg med en nervetråd av en fluestang, en AFTM #2, 8,6″ fot stang som egentlig bare egner seg til harrfiske. Men har testa denne i både sjø og elv før og den er fantastisk moro å få fisk på. Man kan kjenne alle bevegelser helt ned i snellefestet.


0505163

“Ulempen” med stanga er at det nesten ikke lar seg gjøre å kaste langt, så det krever at man kanskje angriper plassene litt mer skånsomt enn ellers. Gjelder å ha “kylan” å fiske av plassen systematisk. Ofte blir det 10-15 meters kast siden det nesten ikke lar seg gjøre å kaste lenger. Størrelse på flua har mye å si der.

Fiska over og fikk et par mindre fisk. Flekka de serverer er bare helt rått, man kjenner det virkelig helt ned i handleddet. Serverte et kast kloss inntil land, langs fjellet på bildet over og der smalt det på en fin pudding av en sjøørret.


0505164
Fisken var propell og var ute på backingen 3 ganger

Tok litt tid før den viste seg, noe som ofte er vanlig for litt større fisk. Den stakk og var ute på backingen 3 ganger før jeg fikk se den.


0505161
Ikke noe å si på kondisjonen til denne fisken

Etter faktisk 8 minutters kamp landa den i hoven. Ulempen med å fiske med så lett utstyr er at fiskene nesten ikke egner seg for C&R etterpå, så denne ble med hjem.


0505162
Lettere blir det ikke, små fluer og flyteline

Ble et knippe fisk idag også, selv om jeg måtte lete litt. Ble 7 i hoven og et par mista og noen nyp.


0505165
Sølvpudding på 2´er stanga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *