Spennende rådyrjakt med hund

Igår ble jeg bedt med på rådyrjakt i et terreng jeg ikke har jakta i før. Første rådyrjakta med hund for sesongen for min del og jeg var like spent som alltid. Spennende saker dette når man slipper hund i skogen. Da kan alt skje. Vi posterte opp strategisk i forhold til hva grunneier mente var lurt og det varte ikke lenge før den 8 måneder gamle beagelen hadde rådyrfot i snuta.

Jeg ble plassert i noen områder som jeg med en gang så at det var muligheter. Har jakta rådyr noen år nå og ser ofte etter viltstier og “lommer” i skogen hvor dyr har gått før. Det er ofte her de vil komme igjen, så det gjelder å tenke seg situasjonen før en finner seg en plass. Spørsmålet er bare om dyret kommer der man har tenkt.


3110153
Kombihold, denne plassen egner seg for både rifle og hagle

I bildet over kan det komme dyr flere plasser så her kan man servere rifleskudd. Kommer dyret nærme nok er det bare å klinke til med hagla.

Losen kom og dyra ble drevet ut mot postrekka. Når disse dyra hører hund så går det ofte fort også og da kan man få dyra fort på seg. Skudd ble avfyrt fra naboposten ikke bare én gang, men to. 2 rådyr måtte bite i gresset etter bare noen minutter 🙂


3110151
Jeg måtte holde opp dyra for skytterne Rune og Kjell

Ringrevene Rune og Kjell skjøt disse dyra og det er heller ikke tilfeldig. De har skutt en del dyr før begge to og vet av erfaring hvor de kan komme. Moro å kjenne på spenninga når det virkelig står på!


3110152
Den 8 måneder gamle beagelen fant fort dyr og fikk dra litt ragg etter falla

En effektiv liten jakt og spenning på morgenkvisten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *