Swedish roadtrip

Idag var vi på en lengre “roadtrip” i Sverige der vi kjørte innom en del utvalgte plasser for å finne noen sjøørreter. Sånn værmessig har forholdene helt klart ikke vært på vår side de siste dagene. Ekstremt lavt vann, nord-østlig vind og klart vann har gjort forholdene vanskelige.


0504151
Ikke lett; Fisken blir svært sky og trekker fort utover i slike forhold

De første 2 plassene ga et knippe mindre fisk. Vi flytta oss videre til en mer “utaskjærsplass” på Raftö, men heller ikke her ga det utteling. Vi fant fort ut at det ikke var plassen å gnu, så vi flytta oss litt lenger inn etterhvert.

Her vaka det også litt fisk, så utsiktene så lyse ut. Med høyvann kl. 1830 var iallfall den “parameteren” med oss. Rent fiskemessig var det fortsatt litt seigt, men etter hver la jeg merke til at det vaka noen tilsynelatende mindre fisker helt inne på en grunne helt innerst i en liten vik. Jeg satt på en liten oliven marabou sak som fisken med en gang viste interesse for. Men det var bare følgefisk og nyp, så jeg satt så på en liten tangloppe imitasjon i str 14.

Etter hvert la jeg merke til at vannet vibrerte helt inne til en stein. Kan ikke være fisk, tenkte jeg. Men la ut et kast rett forbi steinen allikevel. Flua fikk nesten ikke lande engang før fisken tverr-vendte så vannspruten stod og tok flua. Den skuffa utover og virka stor. Ble nesten helt sjokka over opplevelsen. Her stod denne på kun 30-40 cm vann og rota etter småkryp inne ved steinen.


050415v1
Fanget på en tangloppe imitasjon i størrelse 14


0504153
Liten tangloppe måtte til

Var tydeligvis dette som skulle til for å få den til å ta. Jeg hadde også rigga 2´er stanga for denne turen og jeg skrøt fælt til Pål-Espen og Andreas om hvor moro det er å kjøre fisk på denne. De fikk prøve og fikk hver sin fine fisk på denne. Det som var ekstra moro (og snodig) var at fisken til Pål-Espen tok på nøyaktig samme plass som der jeg hadde fått min bare minutter i forveien.


050115r1
Denne tok på plassen der jeg nettopp hadde hova en fisk

Etterhvert stilna det til og det ble blikk stille igjen. Noen fisker vaka forsatt og da fikk de som regel servert ett eller annet. Vi stod der jo rigga med #2 og #4 stenger og tanglopper og sjøørreten tok mer enn gjerne dette. Utrolig moro fiske dette 🙂


050415n1
Pål-Espen er en “mink” når det kommer til sjøørretfiske og når det blir seigt og vanskelig er han i sitt ess.

Sjøørreten liker ofte smått. Man skal heller ikke undervurdere små fluer når man fisker etter større fisk.
Dette skaper nyskjerrighet etter mitt syn og kan ofte trigge fisken til å ta.


050415c1
Små fluer fungerer utmerket til tider

Fikk festa den ene kjøringa av en sjøørret på 1,4 på en 7,6 fot AFTM #2 stang! Utrolig moro å kjøre fisk på også. Legg merke til hvor grundt det er på plassen.


Pål-Espen med 1,4 kg sjøørret på AFTM #2 from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *