Telt tur med smågutta til Degernesfjella

Tiden var inne for første overnattingstur med tvillingene mine nå. De har blitt 3 år og da er det jo på tide 🙂 Før turen var de mest bekymra for å møte på krokodiller og dinosaurer. Vi skulle ha mest fokus på maur og sommerfugler, og stanga var selvsagt med. Vi dro inn til idylliske Degernesfjella, 3 pappaer og 4 barn.


22071610
Turfølget; Jonas og David med sønner + meg og tvillingene

Degernesfjella holder mange fine vann som er innenfor gangavstand selv med små barn. Nå hadde vi med vogner, så det gikk greit å gå litt. Vi gikk inn til Langtjern og slo opp leir der.


22071601
Marcus og Martin syns det var spennende med telt og sovepose

Vi plukka noen blåbær med det samme og satt sammen stengene etterhvert. Mark og dupp er en grei fiskemetode når man har med slike små krabater på tur. Da må man gjerne følge litt ekstra med og kan ikke forvente allverdens på fiskefronten.


22071602
To 3-åringer som diskuterer litt

Vi slang ut duppen utenfor leiren og lot den bare ligge. Litt kaffe, prating og mat ble det innimellom. Ut mot kvelden våkna ørreten noe, duppen fløy under ved en anledning men den satt ikke. Ny mark og nye muligheter.


22071607
Langtjern er et fint vann ikke langt fra vei, men dog fullstendig tyst

Etterhvert fløy duppen under igjen og da var det bare å gi et lite tilslag og la Marcus sveive inn fisken. Utrolig moro å se gleden til disse små kroppene som aldri har sett en levende ørret før 🙂


22071604
Marcus og ørreten


22071605
Martin og ørreten

Fisken ble med opp til stekepanna og alle barna spiste faktisk opp store deler av fisken. Artig opplevelse!

Litt senere var det dags for å finne soveposen for de minste og det var jammen ikke bare bare å legge disse. De turna rundt og oppførte seg som om de var på lekeland! Mange oppleveser og å sove i telt er jo også nytt og spennede. Fikk tatt et bilde før rabalderet starta;


22071603
Marcus og Martin med sine soveposer

Prøv å roe ned disse bandittene, det krever en dose tålmodighet 😉 Fulle av sukker og energi begge to.


220716t1

Kvelden falt på og ungene sovna. Vi gjorde noen kaffeøkter og prata litt, samt hadde en kort vårflueøkt uten særig hell.


22071606
Natten senker seg, fullstendig stillhet og en siste ørret som bryter vannfilmen på jakt etter noe å spise


22071608
Her kan man bare sitte å nyte

Tror dette var en fin opplevelse for store og små. Det første Marcus sa til meg da vi våkna utpå morgenen var; Pappa, vi fanga en fisk! Ellers traff vi ingen krokodiller eller dinosauruser, kun frisk luft og ørret! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *