Tid for jakt og tidlig vinterfiske

Klokka er for lengst stilt en time tilbake og vi blir frarøvet en dyrebar fisketime etter jobb nå 😀 Sånn er det ofte hos meg der jeg benytter den tiden jeg får til å fiske. Men sånn er det. Hjemme så har stua fått seg et realt løft nå og det har selvsagt tatt endel tid. Sånn sett så er jeg glad for at det er mørkt ute når jeg holder på med slik. Ikke tilfeldig valgt årstid å pusse opp på heller 😉

Men, har faktisk fiska endel korte økter både hverdag og helger. Ikke uvanlig når jeg skal en tur på Obs! for å kjøpe noen lister har bilen svingt utom Karlsøya først.

Det er noe med sjølufta og sjøørretfiske høst og vinterstid. Klarer meg ikke uten.

Sjøtempen har akuratt droppa litt de siste dagene også og i skrivende stund er vi nede mot 5 grader. En temperatur som virkelig innbyr til fiske. Ikke uvanlig så er det i disse dager man kan komme i kontakt med de virkelig store overspringerene i sjøen. Det er nå de er kystnære.

En brun fisk som har vært i bekken i år.

Nyter hvert sekund ute nå. Korte fine økter med frisk luft og muligheter for fisk.

Flotte fisker som villig tar fluene

Men høsten er også jakttid for meg. På helgene har jeg passet på å være med gutta jeg jakter sammen med og da særlig tidlig økter med spennende jakt. Når man i tillegg pusser opp stue hjemme så passer det fint med innkjøp av diverse materialer på vei hjem. Sånn har dagene gått 🙂

Rett ved flotte Ågårdselva jakter jeg rådyr med bra bikkjer og folk
Morgendis, frisk luft og rådyr som jeg støkka på vei til post
Sola på vei opp og på tide å dra hjem

Jørgen, nevøen min, har vært med meg på jakt siden han var 10 år. Vært med på mange rådyr fall den gutten der og nå har han blitt såpass stor at han kan bære hagle selv. Fått det inn med “morsmelka” så her har vi fått frem en flott gutt som er glad i jakt. Han har blitt plassert på virkelig gode rådyrposter og stor sjans for å få de “i fanget”. Jeg fikk se 3 rådyr innenfor skuddhold på min post, men jeg lot være å skyte. Hviska til Jørgen på radioen “Følg med Jørgen, de kommer nå”. Losen kom stadig nærmere og rådyra kom som bestilt ned til han. Pang! Pang! jalla det fra den kanten 🙂 Kom ned til en skjelven og meget tilfreds gutt som hadde nettopp gjort sin første dublè! Gratulerer fra onkel, vel fortjent 😀

Moro med første dublè for Jørgen og en flink hund

Til tross for oppussing av stue så må jeg si at jeg har fått mye ut av høsten så langt. Nå gleder jeg meg virkelig til fisket utover vinteren også så vi får se om jeg klarer å lure noen store. Vært bra med stor fisk tidlig i år, så de er jo der! Vi får se, tiden skal nytes iallfall 🙂

En bever som har tatt for seg

Skitt jakt og fiske fremover!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *