Tidligbonanza i skjærgården

I dag dro jeg med meg fiskekompis Olaf til de ytterste odder på Hvaler for å blant annet teste noen helt nye fluer som jeg har fått av en hyggelig arbeidskolega. Har nok kanskje vært for enspora med tanke på fluevalg de siste 25 åra, så nye impluser er bare veldig morsomt!

Vi skriver 11 Januar, så forhåpningene om så voldsomt mye fisk var vel egentlig ikke tilstede. I det vi parkerte så trodde jeg at jeg så et lite vak innerst i vika der vi stod. Dette skulle vise seg å bli en formiddag der vi virkelig fikk bra med fisk.


110115nn2
Olaf og Morten på vei ut

Olaf starta raskt med 2 sjøørreter mens jeg måtte jobbe litt. Etterhvert lugga det til hos meg også uten at de første satt. Men etterhvert løsna det og før jeg visste ordet av det hadde jeg netta 7 sjøørreter.


110115q1
Ble en del sjøørreter i dag

Og det bare fortsatte.


110115uk1

Etterhvert tok vi en pust i bakken, man blir sliten i håndledda av å kjøre så mye fisk 😉


110115nn1
Pust i bakken. Godt med matpakke og kaffe og en liten tulleprat

Etter hvilen var vi på et lite villspor litt lenger ut, før vi gikk tilbake til “akvariet” og fiska videre.


110115e2
Olaf i friskt driv i frisk nordatrekk


110115u1


1101151


110115n1

Ingen tvil om at dette var en god start på årets sjøørretsesong. Vi endte opp med 24 tildels fine fisker, og var sikkert borti samme antall. Fikk et par gjeldsfisk men også noen utgytte. Har ikke til vane å få så mange sjøørreter så tidlig på året. Skal sies at det var 4 grader i vannet i dag og da kan jo sjøørreten være i farta. Gjelder bare å finne den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *