Tidvis bra bett idag!

Idag ble jeg bedt med ut på sjøørretfiske av Martin Berglund, mannen bak M&M Fiske og Fritid i Sarpsborg. Vi kjørte først en tur ut på Åvenlandet og fiska noen skumle renner der. Vinden stod på fra sør med opp til 10 m/s, så det var avgjørende å finne noen lune bukter.

Martin i konsentrert stil på jakt etter sjøørret

Vi starta med hver vår fisk her. Ikke den største men alltid fint å starte med fangst for begge to. Blanke fisker som det var litt fart i.

Dagens første sjøørret

Måtte jo ta et bilde og sende til Olaf også. Han var i nærheten han også men fiska fra bellyboat i kveld. Vi oppdaterer hverandre stadig når vi fisker på hver vår kant.

Bilde av fisken må til 🙂
Klart for å sendes til Olaf

Vi fikk ikke flere fisker her så vi satt kursen på motsatt side av fjorden. Vinden så ikke ut til å avta så vi var fortsatt avhengige av å finne noen lune bukter. Jeg fisker svært sjeldent med stenger høyere enn klasse 5 i sjøen, så det å denge i sterk vind er ikke aktuelt.

Martin hadde glidd rett inn i en gangster film fra 1980 tallet.

Vi fortsatte å søke. Det er jammen ikke lett å finne fisk om dagen nå så det gjelder å lete, lete og lete. Flytte seg og lete igjen. Brått hadde jeg et lugg og det var fisk i området. Ofte går de sammen i stim da, så da gjelder det å få flua ut i vannet igjen. Martin tok seg tid til å filme, mens jeg stod å dro fisk.

Flat stang ; de var friske i frasparka idag

Snittet var bra idag også. På en liten halvtime der netta jeg 6 fine sjøørreter med et veldig bra snitt. 5 av disse passerte kiloen og dette må jeg si meg fornøyd med i disse dager.

En flott sjøøret på 1,2 kg er på vei inn i håven.

Så lenge det pågikk var der lugg og flekk, følgefisk og noen i håven. En av de røk fortommen min også. Hadde nok et sår i fortommen etter noen fisker der. Skikkelig artig når det står på og med det snittet som havet leverte der er det jo bare veldig spennende. Brått går det en fisk på 2+ der også.

En pen og blank sjøørret som fikk svømme videre.
Dagens størstemann (eller dame som dette var)

Så var det slutt. Det er litt slik jeg opplever fisket om dagen. Veldig av og på, der det er mest AV for å si det slik. Ikke ett vak eller lugg å merke som regel, og brått er sjøørretfisket tilbake i god 1990 stil. Blir aldri klok på dette. Uansett en flott kveld ute i det ramsalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *