Trasking i skjærgården

De siste dager har det blitt en del trasking i skjærgården her hjemme og tildels i Sverige. På jakt etter havets sølv.


2104141
Her ved Hällestrand i Sverige

Drømmer om er sølvblank og feit sak på 4-5 kilo. Den skal jeg ha en gang i livet. Skal man få disse er nok ikke Hällestrand plassen å fiske på. Der finnes mengder av sjøørret, men kanskje ikke de helt største.

Har også tatt meg tid til litt rekognosering. Finne nye plasser og undersøke forholdene er viktig. Har testa ut et par nye plasser og gjort et par forsøk her. Her kan man vade seg innpå det mørke feltet og møllebakken. Ved pågående høyvann her og pålandsvind er dette virkelig en hot spot. Var i kontakt med en fin fisk, men den glapp desverre.


2104145
I det mørke partiet langt der ute finner man fin fisk


2104146
Rullesteinskyst og leopardbunn er spennende saker!

Sjøørreten har hatt hele mars på å feite seg opp uten innbalnding fra oss fluefiskere i Sverige, så ting har sjedd uvanlig tidlig dette året. Med sjøtemperaturer på 8-9 grader allerede har mye av fisken flyttet seg utover. Lenge siden jeg har fått så mye feit fisk (og ikke tynn) så tidlig som i år. Helt tydelig at den har hatt tid til å spise uforstyrret.


2104144
Denne sjøørreten hadde to store sild i munnen som ikke var gamle

I skrivende stund har jeg landa 73 sjøørret. Antall er egentlig ubetydelig, men har talt i alle år så en klarer liksom ikke la være 🙂


2104142
Sølvblanke og feite fisker er å finne i skjærgården

Hatt et par turer med pongtongbåten også. Liker egentlig ikke å fiske fra den, men må ut med doningen innimellom. Den er helt overlegen som fremkomstmiddel til holmer og skjær da. Da får man muligheter man ellers ikke ville fått.


2104143
En “bleie” har latt seg friste av flua og havna i hoven. Fikk friheten tilbake

De to siste turene har vært seige. Speilblankt vann, varmt i lufta og litt for sky fisk. Sett vak, men fisken har stukket når fluelina har truffet vannfilmen. Trikset da, tror jeg, er å la kun flua havne i nærheten av vaket og så trekke forholdsvis fort. Da har den til tider tatt.

Siste turen var det de sene timer i mørket kombindert med høyvann som forhåpentligvis ville gi resultater. Ble to pinner, men ingen av de store. Hadde en brukbar følgefisk, men kroka den ikke.


2104148
Svarte og store fluer gjelder for kvelds – og nattfiske. Dette gir god silhuett og syns best for fisken

Gjelder å gnu på nå i disse dager for snart kommer horngjelden og da trekker jeg inn årene i sjøen. Horngjelden “ødelegger” såpass så da er det gjedde, abbor og go fiske etter brunørret med bellyboat som gjelder 🙂 Horngjelden er allerede på plass i Danmark, så da er det ikke lenge før den er på plass her også.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *