Tre dagers i Östra Götaland

I helga fikk jeg innvilget en tre dagers “sykmelding” av kona, bytta ut bleieskiftinga med rifle og var klar for å gnu litt etter grisen i de dypeste skoger i Östra Götaland. Vi har i flere år besøkt gården Salvarp gård (www.salvarp.com) på jakt etter villsvin. Her er det stor forekomst av dette viltet.


160214c1
Salvarp gård ligger rett utenfor Kisa i Östra Götaland 40 mil fra Sarpsborg

Denne jakta er uhorvelig spennende og det gjelder å sitte 100% i ro og ha en god dose tålmodighet. Den foregår fra høye jakttårn og dyra kommer på åteplasser.


160214c2
Utsikten fra det ene “jaktpasset”

De andre guttene dro allerede på torsdag og satt ute den kvelden. Kim tok en ordentlig fin galte på 110 kg da. Disse er svært vanskelig å få has på siden de svært sjeldent besøker åteplasser. Det er en grunn til at de er store da.
Villsvina kommer gjerne sent og når det er mørkest og de liker kjerr og kratt. Luktesansen og hørselen er ekstrem og er man litt uheldig med vindretningen får man mest sannsynlig ikke sett de engang.

Jeg satt ute på pass 2 på fredag kveld og var en av de heldige som fikk villsvin på åteln. Det var en sugge på kanskje 70 kg og tre mindre årsgriser på 40-50 kg. Klappa til den ene og alle stakk. En liten runde i tetta med lommelykt så kunne jeg trekke med meg en fin matgris på 45 kg 🙂


1602141

Siste natta fikk jeg besøk av noe som virka digert som stod rett ved siden av jaktbua som bare gikk frem og tilbake fra klokka 1900 til 0100. Det væra meg tror jeg og turte ikke komme frem. Synd for meg og bra for den, ellers hadde den blitt kjøttdeig den også 🙂 Geir klinka til en mindre gris denne kvelden og resultatet ble da 3 gris på 6 mann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *