Trolling med læffen

Etter fjorårest tur med læffen på Vänern så måtte jeg bare ta telefon til han for å spørre om å være med igjen. Laksesuget har vel etterhvert dempa seg noe etter i sommer, men mye vil ha mer si 😉 Læffen er aldri vond å be og jeg var velkommen i år også. Jeg hadde vel oppført meg greit forrige gang da 😀

Båten til læffen oser av sjarm. En skikkelig arbeidsbåt

Det var litt frem og tilbake for å få familiepuslespillet og jobb til å klaffe med vær og vind. Vi utsatte et par ganger, men igår klinka vi til. Det var meldt 4-7 m/s fra øst og kanskje ikke drømmeforhold for å være utpå den store sjøen Vänern en hel dag. Men vi feia på ut i motsjø og satt stenger.

Dypriggene gikk på ca 8 meter

Det starta vel nesten som det alltid gjør utpå her. Litt trått i starten. Spenningsnivået er jo høyt hele tiden, for man vet aldri når det knarrer til i en eller annen snelle. Vi sirkler rundt og ser spesielt etter måkedykk. Var ikke mange av de denne gangen, så da er oppskriften å kjøre på gammel erfaring. Læffen har jo bøttevis med det så det er bare å sitte stille i båten.

Læffen har fått noen fisker for å si det sånn

Etterhvert løste det ut en fisk på ene siden. En ørret under målet på 59 cm. Tross den korte lengden så er disse fiskene litt i overkant av 2 kilo.

En undermåler som måtte ut i sjøen igjen

Etter det var det stille lenge. Vi tok opp stengene for å sjekke alle wobblere og snakka med andre som var utpå der via radio. De andre meldte også om laber fangst der og da. Men så, etter 3-4 timer, så smalt det i riggen. Når det først flekker til så smeller det noe kraftig i riggen. En fin ørret på 2,7 kilo som fikk være med å kjøre båt resten av dagen 🙂

Så kom det noen hektiske minutter. De andre på vannet meldte om fangster og det virka som om det var bett overalt. Fisken var i bitemodus! Bare å kjøre på videre da.

Den ene siden løste ut igjen og etter en forholdsvis grei drilling fikk vi dagens største, en ørret på 67 cm og 3,3 kg i båten. Den fikk også være med å kjøre båt resten av dagen.

Dagens største. En ørret på 3,3 kg

Vi hadde totalt 7 drag i stengene denne dagen, men dessverre bare 3 som ble med opp (2 lovlige og 1 gjenutsatt). Den siste fisken vi dro på skulle jeg likt å sett, for den rusha noe voldsomt utover før den slapp. Sånn er det i det gamet. Tap og vinn med samme sinn 🙂 Uansett en flott dag utpå Vänern med masse prating og god mat som vi laga på stormkjøkken.

To passe fine matfisk som ble med hjem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *