Tulletur til Tulletjern

Idag tidlig dro vi en tur til Tulletjern som ligger akkuratt i kommunedele mellom Halden og Sarpsborg. Vannet er lite og huser kun abbor. Vi var inne før sola stod opp og hadde noen fine timer i frisk luft der. Abboren er ikke stor i dette vannet, men desto pen å se på. Den er skikkelig mørk i fargene.Ove og Morten klar for å fiske litt på isen i Tulletjern

Vi dro pulk og utstyr med oss innover skogen. Her var det med både pølser og vedkubber. Bål og kos hører alltid med på slike turer.Fisket var tregt idag, men det ble noen fine abborer allikevel.

Skogsabbor på vei opp av hullet

Det er først og fremst roen og stillheten i skogen som lokker oss ut her. Stor fisk kan vi bare glemme, for de finnes ikke her – tror jeg. Uansett deilig å få litt frisk luft og nyte stillheten.

Bålet tvinga seg frem etterhvert. Ove er en bra kæll å preke med også, så det er alltid en bra match 🙂Ove er en ukomplisert gubbe som liker å være ute i skog og markDen hypre bikkja til Ove var også med og den var overalt på en gang. Var litt “bambi on ice” til å begynne med men etterhvert så satt løpinga på isen også.

Trodde et øyeblikk det var en elg på besøk, men det var bare bikkja til Ove

Økt nummer 2 etter mat ble det litt mer fiske, men bettet var fortsatt tregt. Fiska med pimpel, balanse og mormychka idag men ingenting ga noe enorme fangster.Skogsabborene her er enormt vakre å se på. Skikkelig mørke i fargen

Fikk besøk av haldenseren Pål-Espen også. Han var ute å lufta seg og tok turen inn til oss.Isen var 10-12 cm og det er ikke noe problem å gå på den. Vi har med ispigger og tau i tilfelle også.
Godt for kropp og sjel med litt skogsro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *