Tunge drag i Ågårdselva

Fra igår til idag hadde Olaf og jeg en overnatting i Ågårdselva. Kvelds og tidligfiske er nøkkelen for oss som har små unger, så telttur er faktisk det som passer best for familielivet. Vi slo opp teltet, spiste litt mat og skravla litt før vi satte igang med å fiske. Det har blitt tatt greit med laks i elva frem til nå, så her måtte man bare gnu.Med de forholda som var igår fikk jeg virkelig blod på tann og dro over en plass jeg har fått laks på tidligere. Vet at det kan stå fisk der med de forholda som var. Fikk flua litt dypt nedi høla, satt fart på den og trigga laksen til et vannvittig hugg!

Den dro alt av line ut av henda mine og bare fossa nedover elva. Tipper den gikk 30-40 meter nedstrøms for så å tverre og gå 30-40 meter oppstrøms i en stor V. Deretter gjorde den et luftsprang. Akkuratt der og da var det MYE slakkline ute 😉 Hadde ikke nubbesjans til å følge opp med snella for å si det sånn.

Etter en lengre kamp kunne jeg legge den kontrollert på en gressbanke slik at jeg fikk avkroka, målt og tatt bilde. Den satt veldig bra, målte 96 cm og estimert vekt til 9,8 kg. Satt jo fisken ut igjen, så vekta er rene erfaringstall (i forhold til lengde).

Her er noen bilder;Dette var en flott hann laks som heller få gjøre jobben sin til høsten syns jeg. Fisken var i god kondisjon da jeg slapp den, så får den heller melke en del rogn slik at vi får sikra laksebestanden i elva vår i tiden som kommer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *