Tur til Mossetraktene idag

Idag dro Winger og jeg til Mossesundet for å bunnmeite torsk. Vi har fiska bra med torsk i disse trakter før på vintern, så iveren var stor for å fiske torsk. Her går det ofte brukbar fisk også så vi tok turen. Vel fremme så ble vi litt lange i maska siden hele Mossesundet var dekket av isflak. I nøden spiser fanden fluer, så vi kjørte en bryggevariant.



Winger og jeg er to lydige gutter (stort sett), men av og til må vi bryte noen regler for å få fiska

Ute på brygga nappa det stup i ett. Utrolige mengder små sei og små torsk. Winger fikk vel opp ca 15 småsei før jeg hadde fått ut i snøret. Gutten fiska med en liten hekle og dro på både 4-5 sei a gangen.



Winger med en liten torsk

Ble fort litt lei og tankene ble fort dreia over til sjøørretfiske. Fluestanga og vaderne lå i bilen så det var lett å gå over til dette fisket da. Vi kjørte noen kilometer nordover til Son og fiska noen fine viker der.



Kysten i vinterdrakt. Rett og slett bare vakkert


Svanefamilien har valgt å ikke flytte sørover i vinter


Hvert kast var spennende etter lugg på en av de første kasta

Det lugga fort i flua her. Var ikke helt obs på den så fisken dro fluelina ut av henda mine. Når det først er en fisk i området, er det ofte flere. Det ble derfor litt mer spennede med en gang.



En eremittkreps klatra opp på den ene vadeskoen min. Måtte ta den opp og se litt på den

Fiska så av området svært nøye. Vada pent langs land og gjorde noen målretta kast. På et av kasta var jeg på vei til å flytte meg og flua var synkende i vannmassene. Etter noen sekunder stramma det voldsomt til og det var fast fisk!



Kilosfisken var frisk og gjorde noen byks før den lå i hoven



Dette fortalte meg en del. De tidligere fiskene jeg har fått nå i januar har tatt på lik måte. Dvs lange synkeperioder. Fisken står ofte litt dypere og bruker minst energi for å spise. Når det kommer slike ting “svevende” så er det nok et lett bytte. En reke eller tangloppe som oppfører seg på dette viset er nok et kjærkomment bytte for en sulten sjøørret. Å la flua synke i opptil 20 sekunder, små rykk, og så ny synkeperiode har vært en bra oppskrift i det siste. Har fått fisk på dette før, men det har vært mindre bevisst. Nå har jeg faktsik fiska sånn og det har gitt noen fine i hoven!

Comments

 1. Hvorfor plager dere den stakkars fisken?
  Dere burde begge få smake pisken.
  Med tusenkronerssneller ser dere ut til å være pamp,
  men dere bryter bryggeregler og er ren ramp.
  Flue-fisketortur er fint for barn,
  ekte mannfolk fisker med garn.
  Øye for øye, og tann for tann,
  hva om dere hadde blitt trukket dypt ned i vann?

  1. Hadde du hatt snev av fangerinstinkt så hadde dette vært gøyalt for selv en liten asfaltgutt som deg også!

   Ta deg en tur ned i ælvæ og fisk litt brasme. Starta der jeg også. Aldri for sent å starte med denne herlige hobbyen! 😉

 2. Hei, skjønner at du er en av de få som kjenner Aagaardselva nesten som din egen bukselomme!
  Jeg har aldri fisket der før og har tenkt å prøve helgen 15.-17.juni. Mulig det er litt mye vann da, men håper at jeg kan kontakte deg for å få litt nybegynnertips. Lykke til med sø i ventetiden.
  mvh
  Morten Sørlie
  morten@dybwadfys.no

 3. Hei!

  Ja, begynner å bli litt kjent ja. Men du vet, laks er laks!
  Rett plass til rett tid under rette forhold er de viktigste parameterne for å få laks. Bare ta kontakt du så kan jeg gi deg noen tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *