Uventa imitasjonsfiske i kveld

I kveld dro vi til et brunørretvann som holder forholdsvis mye og noe stor fisk. Vi rigga belyboater alle mann og var klare med lett utstyr. Håpa jo på vakfest i kveld, men idag må jeg si jeg ble en smule overaska.


2605151
Tom Arne og myggen på vei ut med båtene

Det starta litt småtregt. Noe klekkinger var det også noe sporadisk vaking. I tillegg til brunørret så huser vannet også småsørv og mort så det var ikke uvanlig med disse på flua. Tipper det var en mort på 6-7 cm som tok flua og idet jeg skulle ta den inn så fulgte det en brunørret rundt kiloen som angrep i ren gjeddestil. Jøss, her var det fiskespisende brunørret ja.


2605152
Brunørretene vaker ofte tett på land, så det gjelder å vente til de ser flua

Liker jo å finne ut av hva fisken spiser, imitere dette og så servere. Man føler jo at man lykkes når man knekker koder. Tilfeldigvis så hadde jeg med “havabborboksen” idag og da satt jeg på en stor sildeimitasjon. Dette i et lite skogsvann! Ligna jo på mort, så denne ville bli effektiv tenkte jeg.


2605154
Noe uventa fluevalg i et skogsvann kan man si 🙂

Ikke mange kasta etterpå så banka det på en feit brunørret på 3-4 hg. De var tydeligvis på jakt etter skikkelig munnfull og ikke bare mygg i str 18. Ble enda en fin og feit fisk også. De har tydeligvis spist deg bra opp etter vinteren. Ikke noe å si på K-faktoren her.


260515vh1
Stor sildeimitasjon gjorde susen

Man kunne helt kart se av mortestimene ble jaga inne på grunna. De flykta i ren panikk slik som gjedda ofte gjør. Har aldri opplevd dette med brunørret før, så det var en ny erfaring.


2605153
Tom Arne er en tålmodig fyr som elsker å være ute å fiske


2605155
Tålmodighet betaler seg 😉

Myggen drev rundt i en belly fra 80 tallet med hull i, så han måtte blåse opp litt underveis utpå der. Fisk fikk vi alle mann, så dette var virkelig en fin tur. Traneparet tuta og beveren sirkla rundt oss. Følelse av villmark ikke mange minuttene fra Sarpsborg sentrum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *