Villsvinaction i kveld!

I kveld ble det endelig litt action på villsvinfronten. Har vært ute noen ganger i det siste, men det har stort sett vært stang ut. Villsvinjakt er noe av det vanskeligste man kan bedrive når det gjelder jakt. De har en utrolig luktesans disse dyra, så det gjelder å ha vinden riktig samt en dose flaks.


041216w1
Endelig ble det villsvinfall i de dype skoger

Fórplassene har jevnlig vært besøkt av disse hårete dyra, men de kommer stort sett når vi ikke sitter der eller midt på nattan. Idag hadde jeg tur. Satt meg ut kl. 1915 og de var allerede på plass kl. 2000. Fikk dratt av et velretta skudd, men utrolig nok stakk dyret et stykke. Leta godt, men måtte kaste inn håndkleet og ringe etter ettersøkshund.


0412161
Etter en kort søkrunde med hund ble villsvinet med hjem

Etter kort tid kom 2 meget hyggelige personer og hjalp meg å finne dyret med en godt trena villsvin-bikkje. Utrolig å se hvordan hunden jobber på søk etter villsvin. Denne gikk rett på sak! Tok ikke mange minuttene før den fant villsvinet! 🙂


041216w2

Det kom en sugge på kanskje 60-70 kilo + 3 kultinger. Man skyter ikke mora til ungene, så det ble naturlig å knerte en liten en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *