Vulgata innertier!

Fra onsdag til torsdag dro vi på en overnattingstur til de dype skoger der vi tidvis har hatt godt fiske før. Det er vulgata time for øyeblikket og om man treffer på dette så kan man ha godt fiske. Drømmen ligger alltid der og spenningen om man treffer ligger alltid der i forkant av en tur. På tirsdag bandt jeg vulgata imitasjoner og onsdag stod jeg midt oppe i det!


1106152
Vulgata imitasjonen som funka godt!

Vi rigga leir og starta fiske med en gang. Jonas var litt tidligere ute enn meg og netta raskt en fin brunørret som tygde vulgata. Skjønner godt at denne ørreten ble lurt trill rundt utpå der da. Forresten ny pers for Jonas også!


1106153
Brunørretpers for Jonas på stor døgnflue!

Vulgata døgnfluene klekka stort sett hele dagen og litt utpå kvelden. Etterhvert kom et forventa spinnerfall og det ble en vakfest etterhvert. Fellesnevneren for alle fiskene var at de tok brutalt hardt noe som resulterte i at vi ikke kroka så mange første dagen. Det var flere som tok flua i ren “kast i kule” stil og traff ikke rent. Hadde mange fine fisker opptil flua som slapp. Deriblandt en virkelig fin brunørret som kanskje hadde vært ny Østfold pers. Men men, sånn er fisket.


120615p3
Rester fra masseklekking


1106159
Å ligge med bellyboat 20-30 meter fra land og kaste tett inntil land viste seg å være effektivt


110615d1


110615d2
Vakre farger!


120615p1

Vi fant tilbake til leirplassen etterhvert og fikk mekka oss noe god mat. På menyen stod villsvinhamburger. Jonas er en “wanna be” kokk, så kunnskapene hans kom godt med på turen. Ikke det at det er så komplisert å lage hamburger, men han diska opp med en utsøkt dessert som jeg ikke husker navnet på. Godt for kropp og sjel før vi fant soveposen.


120615p2
Villsvinhamburger klar for å fortæres

Neste dag forsov vi oss. Vi som er småbarnsforeldre og vant til å stå opp tidlig er ikke vant til å ikke bli vekka, så klokka ble jammen 10 før vi kom oss ut av lavoen 🙂 Egg og bacon ble det og jeg drista meg til å spise en vulgata på egget siden dagens klekking allerede var starta 🙂


1106154
Gutta er klare for en ny dag med klekkinger


1106156
Vulgata på eggeplomma tror jeg kan bli en hit med årene som kommer

Det ville ovveraske meg stort om ikke vi røk på en klekke boom igjen denne dagen. Vulgata perioden er igang og værtypen var den samme nå. Vi fikk ikke bare vulgata men marginata og noe baetis rhodani klekket i stor stil. Luksusproblem å velge fluer faktisk.


110615d3
Ble mange slike idag

Vinden økte på utover dagen og jeg var tvunget til å finne noen viker i le. Kom til en fin liten vi og der lå jeg en stund og speida før fisket starta. Vaka et par fisker som virka pene og disse netta jeg begge to. Den ene trodde jeg var veldig stor for det var 100% propell og stakk ut på dypet. Gikk mange meter flueline i et jafs der. Men ble litt “småskuffa” når jeg fikk se den. Litt feil å si kanskje, men oppunder kiloen var den iallfall.


110615d6


110615d5
Vakrere blir det nesten ikke

Ette disse fiskene måtte jeg nesten klype meg i armen. Det kravla ut vulgataer, baetis og marginata fra nyfeskalla sine mens jeg fiska. Flua mi lå gjerne blandt to-tre andre virkelige fluer langs land. Når fisken da tok min flue istedenfor de ekte, kan man si at man har truffet blink på imitasjonen 🙂


110615d4
Etter å ha blitt kyssa på og fotografert fikk de friheten tilbake


110615d7

Klekkingene ga seg liksom ikke heller. Det bare mata på med føde. Fisken var ikke med på all frosinga hele tiden, så fisket avtok etterhvert – til tross for mye døgnfluer og annet snacks på vannskorpa.


110615d9
En vulgata måtte også til fotografen


110615d8


110615h1
Ble en del slike scener igår og idag. Like moro hver gang!


1106157
En av mange som fant veien til hoven etter fin kamp. For noen fine farger!

Etterhvert fant vi veien til campen igjen og pakka sammen og dro hjem. Slike turer brenner seg fast i hjernebarken og man vil bare ha mer. Ett eller annet sier meg at jeg skal tilbake – ikke i år men neste sesong. Har altfor mye planer på fiskefronten for å si det sånn 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *